Sosyal Medya

Güncel

PKK’nın zulasından 19 ülkeye ait silah çıktı

Son bir ayda imha edilen terör örgütüne ait 53 sığınaktan çıkan silahlar şaşırttı. Ele geçirilen 448 silah arasında İsrail’den ABD’ye, Fransa’dan İtalya’ya kadar 19 ülkenin silahı bulunuyor.



Terör örgütü PKK’nın ‘Kurtarılmış bölge’ diye sunduÄŸu Kato Dağı’ndaki operasyonda 29. gün geride kalırken, örgütün 53 sığınağında muhtelif modelde 648 silah ve tonlarca mühimmat da ele geçirildi. Ele geçen silahların 19 ayrı ülke menÅŸei taşıması da dikkat çeken güvenlik uzmanı Abdullah AÄŸar, “Terörle mücadelede Batı dünyası PKK’ya verdiÄŸi desteÄŸi afiÅŸe etti. Peki DoÄŸu bloÄŸu silahlarını kim verdi” sorusunu yöneltti. Kato’da, daha önce PKK’nın düşürdüğü Süper Kobra helikopterinde kullanılan Rus S18 versiyonu SA16’da ele geçmesi dikkat çekti. 
 
KATO’DA 53 MAÄžARA
 
Åžehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 adıyla 19 Nisan’da baÅŸlayan ve komanda ve korucularca yürütülen Kato Dağı operasyonunda son olarak 5 maÄŸarada 188 kalaÅŸnikof piyade tüfeÄŸi, 3 biksi makineli tüfek, 3 uçaksavar, bir Zagros keskin niÅŸancı tüfeÄŸi, bir RPG-7 ve tonlarca mühimmat ele geçti. Operasyonların 29’ncu gününde 53 maÄŸara ve sığınak imha edilirken örgüte ait 648 silah, çeÅŸitli çaplarda 338 bin 418 mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 50 tonu aÅŸkın yaÅŸam maddesi de ele geçti. 
 
DEAÅž DA SALDIRIYOR
 
AÄŸar ÅŸunları söyledi: Üç ana eksen var. DoÄŸu BloÄŸu, Kıta Avrupa’sı ve ABD silahları var. MenÅŸei belli ama alanı vereni kim bilinmiyor. Batı dünyası, PKK’ya verdiÄŸi silahları afiÅŸe etti. Åžimdi doÄŸal olarak bir soru soruyorum. PKK’ya bu doÄŸu bloÄŸu silahlarını geçmiÅŸte kim verdi? Biz bunu çok iyi biliriz. Batı dünyasıyla güven bunalımınızın nedeni PKK’ya destekleri yatıyor. Mücadelemizi milli bir eksene oturtunca, Türkiye sürekli operasyonla karşı karşıya kaldı. Hikaye çok net ama iyi anlatmak lazım. Fırat Kalkanı’nda da gördük. Rus Cornet, Alman ve Fransız Milan, ABD TOW silahları.
 
BiN 100 MAÄžARA iMHA EDiLDi
 
İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadele konusunda bilgi vererek ÅŸunları söyledi: “Åžu ana kadar 53 maÄŸaraya girildi. Sadece bir çerçevede söylüyorum. Buralardan yaklaşık 533 tane kalaÅŸnikof çıktı. Orayı bir lojistik merkezi haline getirmiÅŸler. Yani bir maÄŸara düşünün, uzun yıllardan beri girilmeyen, 300 metre. Altında 10 metre ip merdivenle inilen bir maÄŸara daha, o da 300 metre. Altında yine ip merdivenle 200 metre bir maÄŸara daha. Altında kendilerine ait, kışın istedikleri gibi kalabilecek bir yer oluÅŸturdular. Sadece bu kış bin 100’ün üzerinde maÄŸarayı ve onların sığınaklarını etkisiz hale getirdik. 150 bin silah ve mühimmatı, 3.5 ton patlayıcı madde, yaklaşık 276 el bombası, yaklaşık 5 ton undan tonlarca erzaÄŸa kadar, depolarını orada yapıyorlar. Oradan Türkiye’nin her tarafına bir ÅŸekilde gö dermeye çalışıyorlar. ÅžaÅŸkınlık içerisindeler.
 
10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
TSK, Irak’ın kuzeyi Sinat-Haftanin bölgesindeki operasyonda, saldırı hazırlığındaki 6 teröristin öldürüldüğünü, iki silah mevzii, bir maÄŸara ve bir barınma alanı imha edildiÄŸini açıkladı. Ayrıca Bingöl Adaklı’da 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Erzurum ile Ardahan arasındaki kırsalda ise bir terörist öldürüldü. AÄŸrı ValiliÄŸi de 11 Mayıs’ta Tendürek Dağı’ndaki hava operasyonunda ölü ele geçirilen 9 PKK’lıdan birinin Tendürek dağı Kuzeyi, Diyadin Sorumlusu Ersin Seven olduÄŸunu açıkladı.
 
İşte o ülkeler
 
Türkiye’de terörle mücadele sırasında ele geçen silahlar arasında Rus, Ä°ngiliz, Alman, Amerikan, Ä°talyan, Çin, Ä°spanyol, Ä°srail, Çek, Suriye, Irak, Hollanda, Belçika, Ä°sviçre, Fransa, Danimarka, Sırp, Ä°ran ve Bulgar yapımı silahlar dikkat çekti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.